FRIENDS OF GOODWILL DANMARK STØTTER PIGERS RETTIGHEDER I UGANDA

Der er stadig mange piger i Uganda som nægtes at komme i skole og som bliver gift bort i en meget ung alder. De bliver udsat for overgreb eller bliver gravid i en ung alder.

Vi vil gerne være med til at gøre en forskel for piger i Uganda. En piges rettighed er ingen selvfølge. Derfor tænker vi først og fremmest på at hjælpe piger i gang med en skoleuddannelse via vores sponsorater. Vi vil også gerne hjælpe piger i gang med at lære at sy og evt. til at blive selvstændig skrædder.

I januar 2022 startede vi et sy projekt med 4 unge piger. Projektet går ud på at de syer tasker, kimono, skoleuniformer til os som vi sælger videre i Danmark. Al overskud går til køb af maskiner og materialer samt leje af et lokale hvor deres forretning skal være.

De 4 piger syede 75 tasker som hurtigt blev solgt i Danmark. Overskuddet da materialer og løn til skrædderen og pigerne var betalt blev 3.300 kr. Pigerne har hver fået en træde Singer trædemaskine, 4 mdr. fælles leje af lokale samt lidt materialer. Pigerne kalder deres virksomhed Rising Stars 4 Girls Tailoring Center

Pigerne er en del af vores drømme om at starte en erhvervsskole hvor piger kan undervises i servicefag såsom frisør, køkken/servering og syning. De vil hvert år tage andre piger under vingerne og lære dem at sy.

Vores mål er at modtage donationer til bebyggelse af en mindre skole med undervisningslokaler samt kontor samt overnatning til frivillige fra hele verden.

Følg vores Facebook side hvis du er interesseret i en taske eller kimono/kjole. Der vil være opslag når vi besøger pigerne i Uganda.

De 4 piger Gloria, Patricia, Gloria og Linda som har syet mange flotte tasker til os
75 tasker klar til at blive solgt i Danmark
Glæde hos pigerne
4 trædesymaskiner købt af overskuddet fra taskesalget i 2022
Pigernes nye butik